WORKSHOPS
VOOR SCHOLEN

Aanbod workshops

De workshops zijn steeds onder begeleiding van een coach en kosteloos voor onze partnerscholen. Er is een ruim aanbod aan workshops beschikbaar waarbij niet alleen wetenschap en techniek in the picture komen te staan, maar ook taalgeletterdheid, wiskunde, infomatica  en engineering.  

Een workshop reserveren kan via de reservatiekalender. (klik hier)

LEGO WeDo 1.0

LEGO WeDo is een fantastisch, eenvoudig te gebruiken tool die jonge leerlingen in staat stelt om te leren, te bouwen en de modellen tot leven te brengen. Het WeDo-pakket biedt heel wat kansen om 21ste eeuwse vaardigheden te oefenen.

Naast het analyseren van problemen worden ook wiskundige principes van abstract naar concreet omgezet.


Vanaf de leeftijd van 8 jaar.

LEGO Milo 2.0

LEGO Milo biedt heel wat kansen om STEM-onderwerpen op basisschool niveau aan te bieden. Via intuïtieve op pictogrammen gebaseerde drag-and-drop software en de interactieve activiteiten worden de ict-skills geprikkeld en geoefend.


Milo helpt leerlingen te begrijpen hoe technologie een actieve rol speelt in het dagelijks leven en is een ideaal product voor het basisonderwijs in de verschillende vakken zoals Informatica, Wetenschap, Taal, Technologie en Techniek.


Vanaf de leeftijd van 8 jaar.

LEGO Mindstorms EV3

LEGO Mindstorms EV3 is een echte robot die je door hem te programmeren allerlei handelingen kan laten uitvoeren. Wanneer je wil experimenteren met sensoren, motoren e.a. intelligente onderdelen dan biedt de LEGO Mindstorms EV3 heel wat mogelijkheden.


EV3 Space Challenge is een set gebasseerd rond het thema ruimte. Deze set laat toe om leerlingen real-world toepassingen te onderzoeken en op te lossen. Het samenwerking en probleemoplossend denken en handelen zijn hier belangrijk.


Vanaf de leeftijd van 10 jaar.

LEGO Machines & Mechanisms

LEGO Machines & Mechanismen of kortweg M&M genoemd laat toe onderzoek te doen naar o.a. krachten en hefbomen. Maar ook onderzoek op wind- en zonneënergie behoren tot dit pakket.


Wil je echt aan de slag zoals echte engineers dan doen? Dan biedt het M&M-pakket heel wat mogelijkheden. Met heel veel leuke doe-opdrachten leer je stap voor stap handelen en denken. Al spelend leren is hier echt van toepassing.


Vanaf de leeftijd van 10 jaar.

LEGO MoreToMath

LEGO MoreToMath laat jonge kinderen reikhalzend uitkijken naar de volgende wiskunde les.

Met LEGO bouwstenen leren de leerlingen de noodzakelijke vaardigheden op gebied van rekenen, basis algabraïsch denken, meten, geometrie en ruimteljk denken terwijl ze in team of individueel werken.


LEGO MoreToMath is het ideale middel om abstracte begrippen aan de realiteit te koppelen.


Vanaf de leeftijd van 6 jaar.

LEGO StoryStarter

LEGO StoryStarter is een set die bestemd is ter ondersteuning van taalonderwijs. StoryStarter is een praktisch hulpmiddel dat leerlingen inspireert om samen te werken, terwijl ze gelijkertijd verhalen maken en communiceren met behulp van LEGO-steentjes.


StoryStarter wil leerlingen de basisstructuur van een goed opgesteld verhaal leren en daarom is dit een geweldig hulpmiddel voor het analyseren van bestaande verhalen of het bespreken van specifieke, actuele onderwerpen.


Met de Storystarter-software koppel je de fysieke wereld aan de digitale wereld en kunnen de leerlingen de verhalen die ze hebben bedacht visueel en creatief opslaan. Lezen en schrijven wordt met StoryStarter een leuke ervaring!


Vanaf de leeftijd van 6 jaar.