4 juni 2017 Officiële opening LEIS campus Beringen

Op zondag 4 juni vond de officiële opening plaats van de Lego Education Innovation Studio campus Beringen.   

In aanwezigheid van onder andere de heer Thomas VInts, schepen van welzijn en educatie en de heer Gary Jones, Area Manager Central Europe/Benelux Lego Education werd de gloednieuwe Lego Education Innovation Studio officieel geopend.

Met het inrichten van een Lego Education Innovation Studio willen we een uniek concept aanbieden in regio Beringen-Lummen.  Door de aangekondigde onderwijshervorming staan we immers voor belangrijke uitdagingen. Eén van die uitdagingen is ervoor zorgen dat er geen talent verloren gaat, dat elke jongere de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen.

Een Lego Studio biedt de mogelijkheid aan zowel leerkrachten uit het secundair als het basisonderwijs om op een innovatieve manier STEM-onderwijs in de praktijk te brengen.  Naast het aanbod rond eenvoudig programmeren, wordt er sterk ingezet op het ontwikkelen van het logisch redeneren en het probleemoplossend denken.

Kinderen laten begrijpen hoe technologie een steeds belangrijkere rol inneemt in het dagelijks leven en hen op een creatieve manier leren communiceren, daarvoor biedt een Lego Education Innovation Studio heel wat kansen.


Voor het bekijken van de reportage gebracht door TVL klikt u hier.