Met het inrichten van een LEGO Education Innovation Studio willen we een uniek concept aanbieden in regio Beringen. Door de aangekondigde onderwijshervorming staan we immers voor belangrijke uitdagingen. Eén van de uitdagingen is ervoor zorgen dat er geen talent verloren gaat, dat elke jongere de kans krijgt om zijn of haar talenten te benutten.


         Een Lego Education Innovation Studio  biedt de mogelijkheid aan zowel leerkrachten uit het secundair als het basisonderwijs om op een innovatieve manier STEM-onderwijs in de praktijk te brengen. Naast het aanbod rond eenvoudig programmeren, wordt er sterk ingezet op het ontwikkelen van het logisch redeneren en het probleemoplossen denken. Kinderen laten begrijpen hoe technologie een steeds belangrijkere rol inneemt in het dagelijkse leven en hen op een creatieve en efficiënte manier leren communiceren, daarvoor biedt een LEGO Education Innovation Studio heel wat kansen.


      Onze baseline: "Spectrumcollege Beringen en je kan alle richtingen uit" sluit perfect aan bij de filosofie van LEGO Education. Samen inzetten op een kwaliteitsvolle richtingwijzer en solide springplank voor een mooie toekomst.